woensdag, februari 09, 2005

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft de Nederlandse weblog Jaggle.nl gevraagd om discriminerende reacties van de site af te halen. De weblog weigert daar gehoor aan te geven. "Wij zijn van mening dat onze lezers verantwoordelijk zijn voor hun eigen uitlatingen," zo is te lezen op de site. "Ook denken wij dat Jaggle de mening weergeeft van de gewone burger op straat. Dit soort racistische opmerkingen worden op straat gemaakt. We hoeven het er niet mee eens te zijn, maar ze horen nu eenmaal wel in de discussie thuis. Als het goed is worden dit soort meningen vanzelf - door onze lezers - gecorrigeerd cq genuanceerd." Het MDI vraagt wel vaker aan websites om discriminerende teksten of reacties weg te halen. "Over het algemeen verwijderen weblogs discriminerende bijdragen als wij hen daar om vragen," aldus directeur Marco Hughes van het MDI tegen Webwereld. Het Meldpunt deed vorig jaar nog aangifte tegen de eigenaar van de website 'Cyberdjihad'. En ook de mensen achter de weblog Geenstijl kregen een verzoek. Zij moesten toen het bericht over 'kut-Marokkaantjes' weghalen, maar weigerde dit.
--------------------
jammer, ik krijg dit verzoeken nou nooit (en ik had ook zo graag willen weigeren :-)