zaterdag, juli 14, 2007

De Franse verspringer Salim Sdiri is vrijdagavond tijdens de Golden League in Rome getroffen door een speer. Niemand minder dan de Finse topwerper Tero Pitkämäki gooide de lans, die compleet uit zijn baan week en in de rug van Sdiri belandde.
De Fransman raakte ernstig gewond, kreeg ter plaatse verzorging en is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.
De dader, Pitkämäki, was zwaar aangeslagen door het incident. Hij slaagde er niet meer in fatsoenlijk de wedstrijd te vervolgen en eindigde als tweede met een worp van 86,09 meter.
Hij verloor van de Noor Andreas Thorkildsen, die de speer naar een afstand van 88,36 meter wierp. Erger voor Pitkämäki was dat hij door de nederlaag geen kans meer maakt op de jackpot in de Golden League van 1 miljoen dollar.
en de beelden staan al op youtube :-)