zaterdag, juli 21, 2007

Het is vrijdagochtend nog redelijk rustig in het centrum van Nijmegen. Uit het station stromen de dagjesmensen toe, op straat zijn de marktkraampjes nog vol met nog te verkopen gladiolen. De publieke tribune stroomt vol en de mensen die er al zitten juichen de eerste binnenkomende wandelaars toe.

Tienduizenden andere deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen zijn nog onderweg naar het centrum. Terwijl zij proberen naar de stad toe te komen, vertrekt een groepje andere sportievelingen in het westen van de stad richting de feestelijkheden, om vervolgens tegen de stroom in de stad uit te verlaten om minstens 42,195 kilometer later in Arnhem te eindigen.

Het is Richard Bottrams 356e marathon. Vorig jaar, op 30 juli, vertrok hij vanuit zijn woonplaats Uden om een jaar lang elke dag een marathon te lopen om zo aandacht te vragen voor kanker en om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te lopen voor onderzoek en directe ondersteuning van mensen met kanker.
Lees verder