donderdag, juli 24, 2008

De atleet Simon Vroemen, die vorige maand bij een dopingcontrole positief werd bevonden op de anabole steroïde metandienon, zou al eerder de internationale dopingregels hebben overtreden.
Dat meldt De Telegraaf. Twee jaar geleden, tijdens de EK atletiek in Göteborg, zou hij zichzelf ter bevordering van zijn herstel een (illegaal) infuus met glucose en natriumchloride toegediend hebben.
In de ochtendkrant zegt hij in een reactie dat hij zichzelf tijdens het EK in Göteborg eigenhandig een infuus heeft toegediend. "Ik moest zwijgen van de bond".
Vroemen: "Ik had diarree, moest voortdurend overgeven en had bijna veertig graden koorts. 's Nachts rond 01.00 uur heb ik de arts erbij gehaald. Hij heeft me ook behandeld, maar wilde geen medische indicatie voor een herstelinfuus afgeven. De volgende dag heb ik mijn twee eigen artsen, Berend Nikkels en Helmut Stechemesser, gebeld. Ik wilde fit worden voor de finale van de dag erop. Zij hebben me aangeraden zelf een infuusje te zetten met natriumchloride. Toevallig had ik de spullen bij me."

Hij zou met Rien van Haperen (algemeen directeur) en Peter Verlooy (topsportcoördinator) hebben afgesproken het verhaal niet naar buiten te brengen. In De Telegraaf zegt hij: "Ze hebben mij zelfs verplicht mijn mond te houden, maar nu de bond is gaan praten, mag ik dat ook."
-------------------------------------
een infuus met natriumchloride.
In gewoon Nederlands noemen we dat een infuus met water en zout, keukenzout.
Hoezo zou dat niet mogen? Rare regels die dopingregels.