vrijdag, april 24, 2009

Ze waren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie aan de Zevenheuvelenloop dacht, zag onmiddellijk het gezicht van Henk Stevens. Maar na 25 edities stopt de 57-jarige Nijmegenaar als directeur en voorzitter van de Stichting Zevenheuvelenloop.

Stevens, die wel aanblijft als bestuurslid van de stichting die ook jaarlijks de Marikenloop organiseert, wordt per 1 juli als directeur opgevolgd door Ronald Veerbeek (34), die sinds 1998 voor de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) werkt. De laatste jaren was de in Nijmegen woonachtige Veerbeek manager Topevenementen bij de KNAU. Zo was hij verantwoordelijk voor de in Tilburg gehouden EK cross van 2005. Ton van Lieshout (54), net als Stevens al 25 jaar verbonden aan de Zevenheuvelenloop, wordt de nieuwe voorzitter van de stichting.

Stevens nam zijn besluit om een flinke stap terug te doen, nadat hij in april vorig jaar totaal onverwacht werd geconfronteerd met hartklachten. Rond de jubileumeditie protesteerde zijn lichaam nog twee keer, waarna bestuur én Stevens besloten versneld op zoek te gaan naar zijn opvolger. Bij de Stichting Zevenheuvelenloop werken zes professionals en zijn 1000 vrijwilligers actief.
_______________________________________________________________

En de atletiekunie schrijft over zijn toekomstig ex medewerker:

-------------------------------------------------------------

Ronald Veerbeek directeur Stichting Zevenheuvelenloop
23 april 2009

Eventmanager Ronald Veerbeek (34) gaat de Atletiekunie na een dienstverband van elf jaar verlaten. Per 1 juli a.s. zal hij de functie aanvaarden van directeur bij de Stichting Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Per die datum zal Henk Stevens daar in deze functie terugtreden.

Voor de Atletiekunie is het wegvallen van Ronald een stevig verlies maar in zekere zin ook een compliment. Hij heeft zich in de afgelopen jaren immers sterk ontwikkeld en goede relaties weten op te bouwen met European Athletics, NOC*NSF, FBK Games en lokale organisatiecomite's. De uitdagingen op het gebied van de organisatie van internationale evenementen en nationale kampioenschappen waren nog onmiskenbaar aanwezig, maar een directiefunctie inclusief het dragen van eindverantwoordelijkheid binnen een organisatie als de Stichting Zevenheuvelenloop 'thuis om de hoek' is natuurlijk erg aantrekkelijk.
Over de invulling van de per 1 juli te ontstane vacature volgt nader bericht.
-------------------------------------------------------------

Van harte Ronald!