zaterdag, augustus 08, 2009

en we zijn weer thuis na een week fietsen in de Dolomiti en het was wel een beetje afzien. Gelukkig wordt het allemaal goedgemaakt door een geslaagde trip naar de Passo della Stelvio, zo'n beetje de berg der bergen in Italiƫ. Ik denk dat dit plaatje het wel allemaal statistisch zegt en dit plaatje zegt meer dan woorden, 25,4 km klimmen en dan tellen we de aanloop even er niet bij en ik deed dat in 2u en 27min. Tevens is dat volgens mij het hoogste punt op deze aardbol waar ik ben geweest (en een van de lekkerste bockworsten heb weggetikt ooit :-)

Dus na de mt Ventoux kan ik ook deze aan mijn erelijst toevoegen.
Nog meer beklommen zijn oa de Passa Pordoi (waar Erik Breukink in 1989 de Giro verloor door een hongerklop), Passo Gardena, Passo Fedaia, Passo di Costalunga en Passa Sella. En dan wil dat stuk wat niet op de kaart stond van 20 en 24% niet eens noemen, want toen moest er gewoon gewandeld worden...
En dan vergeet ik haast nog mijn nieuwe snelheidsrecord op de fiets: 72,5 km/uur, ole!