zondag, april 26, 2015

Eerste week zit erop

En toen was het al weer bijna Koningsdag. Mijn eerste week als fulltime triatleet zit er al weer op. Best een drukke week met natuurlijk lekker weer en dat helpt best wel op de fiets kan ik je vertellen. Alhoewel dat mooie weer zich pas in de middag vertaald naar lekkere temperaturen ben ik achter gekomen. Als je om zeg 09:30 op de fiets stapt is het gewoon nog retekoud. Dus lange mouwen aan, maar om 14:00 is het al superlekker en dan wil je gewoon met korte mouwen fietsen. Kortom, ik ben er achter gekomen dat in mijn lange lijst van spullen nog een aantal accessoires mist, armstukken en beenstukken voor op de fiets zijn daar een paar van. En nog een tijdrithelm inclusief vizier is er zo een, want woensdag was dan de eerste keer dat ik op mijn Scott Plasma, mijn triatlonfiets, op pad ging. Rustig beginnen met een rondje van 30km om te wennen aan de fiets, de houding van het liggen met twee handen op het stuur, de pedalen die verdomd strak staan zodat het losklikken met enig geweld moet gebeuren anders lig ik op mijn snufferd. En er dus achterkomen dat je zonnebril gewoon niet hoog genoeg doorloopt richting je haren als je met je neus tussen je ellebogen aan het liggen bent. Die moet ik dus nog kopen ergens in de komende maand.

De dagen gaan best snel. 's Ochtends fietsen en nog een flink stuk van de middag ook fietsen want anders komt het dagtotaal niet boven de 90. En dan nog een paar kilometers lopen als het kan. Eten koken, kinderen naar bed zien te krijgen, op de bank bijkomen en gaan slapen en dan 's ochtends weer hetzelfde of net even iets anders doen. Maandag, dinsdag en woensdag twee keer getraind op een dag, kijk dat schiet op. Donderdags was het tijd voor wat ontspanning na inspanning: Autorai 2015! Jaja, mijn toekomstige leasebak heb ik daar wellicht gezien maar het beste nieuws was wel dat er een plugin Prius Plus komt in 2016, hoppatee! Kunnen we weer met 15% bijtelling de weg op. Tenminste, als de regering de regels niet weer aanpast natuurlijk.

Op vrijdag nog weer twee keer getraind waaronder mijn usual 7 uur 's ochtends zwemtraining, dit keer voor het eerst in wetsuit. Die moest ik toch een keer proberen.En tering, wat scheelt dat zeg. Voor het eerst een 100tje onder de 1:30 gezwommen (1:26) en voor het eerste onder de 3:20 (3:17 voor de meeschrijvers) op de 200. Dat lijkt er tenminste een beetje op. Hoe die Van den Hoogenband op de 100 onder de 48 heeft gezwommen is mij wel een raadsel. Heeft ie ingebouwde flippers ofzo? Begin van de middag dan maar weer op de fiets en nog op het fietspad van Malden naar Nijmegen voluit gegaan zodat ik op dat strava segmentje weer een paar plekken gestegen ben. Helaas nog niet het snelste van mijn vriendjes die ik volg op Strava maar het begin is er. Mooi spul dat strava. Houdt voor mij bij hoeveel ik getraind heb de afgelopen week en de eerste week lijk ik goed doorgekomen te zijn. Begin juni wil ik 500km in de week kunnen fietsen, tegen de 100 lopen en 12km zwemmen. Dat lijkt vooralsnog een utopie maar we zullen wel zien hoever we gaan komen om dat te bereiken.

Deze week samengevat:
zwemmen: 7.7km
fietsen: 320km
lopen: 40km

Totale trainingstijd: 18uur en 40 minuten.

Op naar volgende week!