vrijdag, juni 16, 2006

Bill Gates stapt op bij Microsoft. De rijkste man ter wereld gaat zich toeleggen op zijn humanitaire werkzaamheden bij de Bill & Melinda Gates Foundation. Dat maakte Gates donderdag bekend.
Gates heeft een overgangsperiode van twee jaar ingelast voordat hij zijn dagelijkse activiteiten bij de Amerikaanse softwaregigant neerlegt. Hij blijft vanaf juli 2008 betrokken bij Microsoft als adviseur bij belangrijke projecten.
Ook blijft hij erevoorzitter en belangrijkste softwareontwerper bij het concern. Gates droeg eerder de functie van bestuursvoorzitter af van Steve Ballmer.

Moeilijk

'Het was een moeilijk besluit, maar ons bedrijf en het leiderschap zijn nog nooit zo sterk geweest. Microsoft is goed gepositioneerd voor succes in de komende jaren', aldus Gates.
Microsoft maakte verder bekend dat technisch bestuurder Ray Ozzie met onmiddellijke ingang de hoofdarchitect voor software wordt. Hij zal nauw samenwerken met Gates om de transitieperiode zo soepel mogelijk te laten verlopen, aldus Microsoft. Een andere technisch bestuurder, Craig Mundie, krijgt de functie van hoofd onderzoek en strategie."