vrijdag, juni 30, 2006

De Duitse wielerploeg T-Mobile heeft vrijdag Jan Ullrich en Oscar Sevilla met onmiddellijke ingang geschorst. De formatie nam dat besluit in samenhang met de nieuwste ontwikkelingen in de Spaanse dopingaffaire. Hierdoor is het uitgesloten dat Ullrich en Sevilla meedoen aan de Tour.

Ook de Belg Rudy Pevenage, de vertrouwenspersoon van Ullrich, is per direct op non-actief gesteld. Een woordvoerder van T-Mobile meldde dat de internationale wielrenunie UCI de Duitse formatie op de hoogte heeft gesteld van het feit dat dit trio is betrokken bij de dopingaffaire in Spanje. De Spaanse wielerbond overhandigde de UCI en de Tourdirectie donderdagavond het onderzoeksrapport waarin ruim vijftig namen van wielrenners worden genoemd.

,,Op grond van de bewijsstukken, die we van de Tourdirectie hebben ontvangen, houden wij 't voor onmogelijk voorlopig met dit drietal verder te werken'', vertelde een woordvoerder van T-Mobile. Ullrich zat in de teambus, op weg naar een 'gewone' persconferentie, toen hij te horen kreeg dat hij geschorst werd. Op dit moment zou Ullrich zich ophouden in het hotel van de wielerploeg, even buiten Straatsburg."