zondag, oktober 08, 2006

Veilige weg
Gert-Jan Liefers kondigde tijdens de persconferentie voorafgaand aan de race aan, dat hij het Nederlands record van Kamiel Maase wilde verbreken. Hij ging hard van start; ‘Om niet altijd maar voor de veilige weg te kiezen, dan stijg je nooit boven jezelf uit’. Na anderhalve kilometer was hij alleen op de lange rechte Hereweg van Haren naar Groningen. Wind stond er niet, het publiek juichte behulpzaam. Mooie omstandigheden voor een record op een rustige herfstdag. Maar helaas: met een tijd van 18.17’9 kwam de Apeldoorner drie tiende van een seconde tekort. Pas bij de persconferentie kreeg hij zekerheid. Ironisch genoeg had hij nog ‘over’ toen hij finishte. ‘Ik had alleen geen idee van de tijd’, zegt hij laconiek. ‘Toen ik de klok op de vismarkt zag, ben ik keihard gaan sprinten. Als ik die klok een meter had gezien, had ik die drie tiende nog wel gered.’ Een horloge droeg Liefers overigens niet.
--------------
doh!