dinsdag, oktober 17, 2006

Op een deel van de A15 wordt tol geheven. De snelweg A15 bij Arnhem wordt doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De weg moet in 2015 klaar zijn. Om de kosten te dekken wordt op het nieuwe deel van de A15 een tolheffing ingevoerd, zo blijkt uit een inventaristatienota over het verbeteren van de bereikbaarheid van de steden. Maandag maakte verkeersminister Peijs bekend dat ze op korte termijn 66 miljoen euro beschikbaar stelt voor een reeks projecten. De totale investering van de diverse overheden loopt in de miljarden euro's.

A15
Het ministerie heeft 375 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het verlengen van de A15 van Bemmel naar de A12 in de omgeving van Duiven en Zevenaar. De regio levert 112,5 miljoen euro, de resterende 262,5 miljoen euro moet via tolheffing worden gefinancierd.
---------------------------------
zou het dan toch van komen? Eind jaren 60 waren er de eerste plannen, en dan nu al het definitieve akkoord?
Dan kan ik straks wel binnen een kwartier naar Zevenaar rijden. Zou er ook een fietstunnel of brug komen?