woensdag, mei 23, 2007

Clarence Seedorf is de meest succesvolle Nederlander ooit in de Champions League en Europa Cup I. De speler van AC Milan won woensdagavond zijn vierde titel in de Champions League, door in de finale van het toernooi van Liverpool te winnen (2-1).
Seedorf speelde vijf finales op het hoogste Europese niveau. Met AC Milan verloor hij één keer. Hij won het toernooi met Ajax, Real Madrid en zijn huidige werkgever (twee keer).
Geen enkele Nederlander speelde zoveel finales. Johan Cruijff, Edgar Davids, Barry Hulshoff, Piet Keizer, Frank Rijkaard en Wim Suurbier speelden allen vier keer een eindstrijd. Davids was de minst succesvolle landgenoot; hij won slecht één keer. De overige spelers pakten allen drie keer de hoofdprijs.
---------------------
ok dan, petje af voor Clarence!