maandag, februari 09, 2009

Metallica treedt op 20 juni op in het Goffertpark in Nijmegen. Het optreden is de hoofdact van de eerste editie van het rondreizende rockfestival Sonisphere, maakte concertorganisator Mojo Concerts maandag bekend.

Op Sonisphere betreden verder Slipknot, Lamb of God en Mastodon een van de twee podia. In totaal wisselen acht tot negen bands elkaar af. Sonisphere is een initiatief van de makers van de festivals Monsters of Rock en Download.

Het is volgens Mojo de bedoeling dat Sonisphere vanaf 2010 een wereldwijd rondreizend festival is. Nu strijkt het festival neer in Nederland, Duitsland (4 juli), Spanje (11 juli), Zweden (18 juli), Finland (25 juli) en Engeland (1 en 2 augustus).

Met de komst van Sonisphere en ook wegens de show van AC/DC op 23 juni in de Amsterdam ArenA gaat Field of Rocks dit jaar wederom niet door. Vorig jaar werd het driedaagse rockfestival in Biddinghuizen ook al afgelast door het gebrek aan topacts en tegenvallende kaartverkoop.