zondag, juni 21, 2009

Gisteren dus naar Sonisphere geweest om de mannen van Metallica weer eens te aanschouwen. En wederom, het was het waard.
Aangezien ik de setlist van de afgelopen concerten vrijdag's nog even doorgenomen had, kwam het voor mij als verrassing dat ze met de semi klassieker Blackened opende, om vervolgens door te gaan met Creeping Death, de opener van pinkpop vorig jaar. En zo waren er voor mij nog meerdere verrassingen, nummers die ik nog nooit gehoord had van ze tijdens een live optreden (het was mijn vierde keer live, 2de keer in de Nijmeegse Goffert (1x Gelredome en dus 1x Pinkpop Landgraaf).
Kortom het was weer legendarisch en de 82 euro voor het kaartje wat mij betreft wel waard. Aparte vermelding nog even voor het lekkere optreden van Korn. Helemaal niks mis mee. Slipknot vond ik heel apart. Volgens mij ligt daar wel mijn grens van muzieksmaak, of beter gezegd, net iets daarvoor...Wel een aparte show.

Voor de fans (en mezelf ;-) nog even de gehele setlist:

1. Blackened
2. Creeping Death
3. Holier Than Thou
4. Harvester Of Sorrow
5. One
6. Broken, Beat And Scarred
7. Cyanide
8. Sad But True
9. Welcome Home (Sanitarium)
10. The Judas Kiss
11. The Day That Never Comes
12. Master Of Puppets
13. Dyers Eve
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman

Encore:
16. Stone Cold Crazy (Queen cover)
17. Phantom Lord
18. Seek & Destroy

En het mooiste blijft natuurlijk om na afloop lekker naar huis te wandelen. In amper 10 minuten thuis op de bank, met tuuttende oren nagenieten. Heerlijk.