donderdag, januari 11, 2007

Amerikaanse inlichtingendienst waarschuwt voor gemanipuleerde munten met radiografische traceerchip. Hollywoodfictie gevoed door paranoia?
De geheime dienst van het Amerikaanse ministerie van defensie heeft alarm geslagen over mysterieuze (contra-)spionagemunten van Canadese origine, die mogelijk kunnen worden gebruikt om Pentagon-medewerkers heimelijk te traceren.

Hierover berichtte de Washington Post en eerder de Canadian Press.
Er zijn minstens drie gevallen bekend waarbij contractanten van het ministerie na hun bezoek aan de noorderburen nietsvermoedend in het bezit bleken te zijn van clandestiene verklikkervaluta. Dit schijnt in een intern rapport van het Pentagon te staan, bedoeld voor personeel en externe contractmedewerkers. Daarvan zijn delen vrijgegeven.
Het zou gaan om speciaal aangepaste munten waarin minuscule traceerchips verstopt zitten, mogelijk met RFID. De argeloze ontvanger kan zo via radiosignalen worden gevolgd. Lees verder