vrijdag, oktober 05, 2007

hmmm, eindelijk komt het naar voren?
toen ze in 2003 met een vette beugel rondliep zei ik dat al tegen vrienden. Door steroids vergroeid je kaaklijn namelijk en krijgen je tanden ineens meer ruimte (zie de Governator).
En weer een droom aan diggelen...
-----------------------------------
Voormalig sprintkoningin Marion Jones heeft in de aanloop naar de Olympische Spelen van Sydney (in 2000) anabole steroïden gebruikt. Dat schrijft de Washington Post op basis van een brief die de atlete naar familie en vrienden zou hebben bestuurd. Een kopie van de brief is door iemand doorgespeeld naar de Amerikaanse krant.

Vijf medailles
Jones, inmiddels 31 en nog niet gestopt, won vijf olympische medailles in Sydney. Drie daarvan zijn van goud. Volgens de Washington Post is de sprintster in 1999 met doping begonnen. Jones zou in de brief hebben aangegeven dat ze verboden producten van het inmiddels ontmantelde Balco-laboratorium heeft gebruikt.

Jones heeft in het verleden altijd ontkend verboden middelen te hebben gebruikt. Ze verscheen, met vele andere atleten, in Amerika voor de Grand Jury die de Balco-affaire moest onderzoeken. Diverse atleten werden als dopingzondaars ontmaskerd en gestraft.

Balco
Jones bleef echter buiten schot. Haar voormalige levenspartner Tim Montgomery, met wie ze een zoon heeft, niet. De sprinter werd naar aanleiding van de Balco-onthullingen zijn wereldrecord ontnomen en voor lange tijd geschorst.

Jones plaatste zich ondanks alle en aanhoudende beschuldigingen van dopegebruik moeizaam voor de Olympische Spelen van Athene. Daar flopte de koningin van Sydney volledig.