maandag, januari 19, 2009

Als het aan Feyenoord ligt maakt Mario Been deze week nog de overstap van NEC naar de Rotterdamse stadionclub. Dat zou betekenen dat Been al na het bekerduel NEC-Sparta van woensdag voor Feyenoord aan de slag gaat. De Rotterdammers willen hem uiterlijk na het komende competitieweekeinde vastleggen. Been zou zelf positief zijn over een terugkeer naar de Kuip.
NEC kan niets doen tegen de overstap, omdat Been een vertrekclausule in zijn contract heeft. Hij kan voor een vastgestelde transfersom van 750.000 euro worden vrijgekocht, weet De Telegraaf. Een sponsor van Feyenoord zou bereid zijn dit bedrag te betalen. Met het oog op deze ontwikkelingen is NEC al bezig met een opvolger.

Draagvlak
Opvallend is dat de door Feyenoord ontslagen trainer Gertjan Verbeek in Nijmegen wordt genoemd als opvolger van Been. Zowel supporters als sponsors zien in Mario Been de ideale nieuwe trainer. Ook binnen de selectie is een breed draagvlak voor de trainer van NEC.