zondag, januari 25, 2009

Tv-programmamaker Peter R. de Vries is zaterdag gewond geraakt toen hij in zijn auto werd aangevallen door Steve Brown, een voormalig drugshandelaar met wie hij al jaren overhoop ligt. De Vries heeft dat zaterdag laten weten.
De Vries werd aangevallen toen hij bij de RAI in Amsterdam voor een stoplicht stond. Brown trok volgens de misdaadverslaggever het portier plotseling open en begon te slaan en te schoppen. De tv-presentator kon zich nauwelijks verweren omdat hij vastzat in zijn veiligheidsgordel.
Omstanders wisten De Vries uiteindelijk te ontzetten. Brown ging er vandoor. Peter R. de Vries doet aangifte van mishandeling. Hij liep onder meer een snijwond aan zijn kaak op. Hij verklaarde ''verbijsterd'' te zijn en sprak van ''gekkenwerk''.

Minachtige gebaren
Volgens Brown is juist De Vries begonnen. De presentator maakte in zijn auto ''minachtige gebaren'' naar Brown.
''Hierop liep ik naar zijn auto. Hij wachtte tot ik vlak bij hem was en gooide toen kennelijk met opzet de deur van zijn auto in mijn gezicht. Ik heb daar een wond aan overgehouden boven mijn oog'', schrijft Brown op zijn weblog. Volgens hem was er ook nog een bodyguard van De Vries aanwezig die hem bedreigde.

Arrestatie
De politie zal de zaak onderzoeken zodra de aangifte binnen is, liet een woordvoerster weten. Dit houdt in dat zij Brown zal horen. In eerste instantie zal hij een uitnodiging krijgen naar een politiebureau te komen.
Doet hij dat niet, dan zal de politie hem moeten halen. Om hem ook daadwerkelijk aan te houden, is toestemming nodig van justitie. Als er al een arrestatie komt, zal die dus niet op hele korte termijn plaatsvinden.

Beelden
In 2007 was er al een vechtpartij tussen Steve Brown en Peter R. De Vries voor de deur van De Melkweg in Amsterdam bij de Avond van het Spannende Boek waar De Vries zou spreken. CampusTV volgde toen Steve Brown voor een reportage en heeft beelden van die kloppartij. Brown heeft het op De Vries gemunt sinds hij in een uitzending van het misdaadprogramma op de korrel werd genomen in een item met de verborgen camera. Overigens raakten De Vries en Brown ook toen met elkaar in gevecht.