dinsdag, september 08, 2009

Geen file bij de Nijmeegse Waalbrug en 5.300 automobilisten die aangegeven hebben tegen geld de spits te willen mijden. „We zijn zeer enthousiast”, zegt Marina Meens, woordvoerder van het project Slim Prijzen dat maandag van start is gegaan. Sinds deze week krijgen mensen die zich voor het project Slim Prijzen hebben aangemeld 4 euro per dag als ze in de spitsuren wegblijven van de Waalbrug.
Bijna de helft van 11.000 geselecteerde kandidaat-deelnemers heeft zich aangemeld. De 11.000 zijn automobilisten die dit jaar gedurende een aantal weken regelmatig tussen zeven en tien uur ’s ochtends en drie en zeven uur ’s middags op de Waalbrug reden. Ze zijn allemaal benaderd om mee te doen aan de proef, en de verwachting is dat voor eind september nog enkele honderden mensen zich aan zullen melden.
Zowel maandagochtend als maandagavond was er op de Waalbrug vrijwel geen file te bekennen. Ook dinsdagochtend stroomde het verkeer vlotjes de stad in.
------------------------------
goed nieuws, want mijn vader is weer begonnen met klussen bij ons :-)