zondag, september 25, 2011

terwijl ikzelf 2x de 7hl achter elkaar deed, liep tegelijkertijd een paar honderd kilometer verderop Patrick Makau naar een nieuw wereldrecord op de marathon. Ik zeg: tering wat een snelle tijd... En voorwaar ook ulde aan Miranda. Onder de 2.30 is voor menig man al niet te doen, laat staan als vrouw. ---------------------------------------- Patrick Makau heeft zondag in Berlijn het wereldrecord op de marathon veroverd. De 26-jarige Keniaan, vorig jaar winnaar in de marathons van Rotterdam en Berlijn, snelde naar een tijd van 2:03.38 uur. Daarmee was hij twintig seconden sneller dan de oude toptijd van Haile Gebrselassie. Stephen Chemlany, die als haas voor de tweede groep was gestart, liep de marathon uit en werd in 2:07.55 tweede. De nieuwe wereldrecordhouder zei na afloop dat hij geen moment in de problemen was geweest. ''Van start tot finish liep alles naar wens'', zei de Keniaan. ''Ik heb de planning die ik in mijn hoofd had uitgevoerd.'' 'Kon niet fout' Het is de vijfde keer dat het wereldrecord op de marathon van Berlijn werd verbeterd. Makau: ''Toen ik halverwege doorhad dat ik op schema lag, wist ik eigenlijk al dat er niets meer fout kon gaan.'' Hij sprak van de mooiste dag van zijn leven. ''Het is duidelijk dat een nieuwe generatie lopers is opgestaan. De grenzen zullen nog vaker worden verlegd." "Dan te bedenken dat ik me helemaal niet goed voelde toen ik vanochtend opstond. Eenmaal in de wedstrijd ging het al snel beter.'' Florence Kiplagat Bij de vrouwen ging de zege naar Florence Kiplagat. De Keniaanse liep in haar tweede marathon de ruim 42 kilometer in 2:19.44. De Duitse Irina Mikitenko (2:22.18) werd tweede voor Paula Radcliffe (2:23.46). Miranda Boonstra werd in een fraaie tijd van 2:29.23 tiende.