zondag, juni 26, 2016

Triatlon Gendt!

Good 2 B Back!


Mogen we dat zeggen? Ja dat mogen we zeggen.
Zoals mede-Roth ganger, chauffeur, haptonoom in spe, als ik zou worden betaald per woord, zou ik miljonair zijn, Henk vanmiddag al tegen me zei:
Besef je wel hoe veel geluk je hebt gehad en hoe knap het is dat je hier (hier was dan op het grasveldje naast en na de finish van de (kwart)- Triatlon Gendt.
Nou, nu je het zegt. Ja!

Het was goed om weer in Gendt aanwezig te zijn. Alweer een jaar geleden zat ik midden in de voorbereiding voor die hele triatlon in Roth en zou Gendt een mooie oefening tussendoor worden. Knallen met zwemmen en fietsen en dan lopen zouden we wel zien want ik had een beetje last van mijn been/voet/enkel rechts...
Achteraf was dat allemaal het begin van de ellende genaamd DVT en longembolie maar dat wist ik toen niet. Nu wel. 
En verdomd: ik ben blij. Eigenlijk toch wel ja.
Het weer werkte voor geen meter meer, ik heb mijn tijdritfiets met die mooie nieuwe velgen nog nooit zo smerig gezien. Ik dacht tijdens het zwemmen: he, mijn bril is wel erg beslagen als ik naar de overkant probeer te kijken, maar nee, dat was het opspattende water die een mist creƫrde...
Maar we kunnen het nog wel een beetje. Zwemmen ging best beroerd in het begin. Met mijn stomme kop vergeten mijn Salbutamol in te nemen (ja, dat stond ooit op de dopinglijst, schijnt er weer vanaf te zijn maar mensen met longen als die van mij, helpt dat wel om ze wat meer te laten ontspannen) dus het begin van het zwemmen zat ik naar lucht te happen en kon ik niet in mijn slag komen. Later ging dat een stuk beter en dat moest ook want doordat ik de massa probeerde te ontwijken zwom ik in plaats van de strakke 1000meter maar liefst 266 meter om volgens mijn Garmin...niet echt handig maar goed.
Water uit en op de fiets!

Dat ging beroerd. De regen kwam de eerste ronde met bakken uit de lucht zetten. Nou ben ik geen held op de fiets in de regen door de bochten dus dat ging rustig aan. Tikkie fris was het wel. Gelukkig stopte het met regenen in de tweede ronde en kon ik langzaam maar zeker een ritme krijgen wat ergens op leek. Ik zag niet goed hoe snel ik reed, want de druppels op mijn helm bleven keurig in de wegzitten maar doortrappen lukte nog wel een beetje.
Nu ik de analyse thuis voor mijn neus heb staan valt me op dat ik zelfs steeds harder ben gaan fietsen (je moest 4 rondjes van 10km en die gingen in 18:18, 18:17, 18:04 en 18:01). Net als in de formule 1 als de baan opdroogt zullen we maar zeggen dan.
Wel irritant was dat sommige mensen niet snappen dat je niet mag stayeren. In de laatste ronde zat er een knakker in mijn wiel die 3 km van me profiteerde, vervolgens naast me kwam rijden en zei: wat een wind he en daarna weer door mij werd voorbij gereden...tja. Losers heb je overal!

Dan weer lopen, traditioneel mijn sterkste onderdeel en vanaf de fiets het loopparkoers op: damn, dat viel weer tegen. Vierkante benen en maar even in het spoor hangen van de tweede dame, die dan al 2,5 km voor me liep (ook hier vier rondjes, van 2,5km dus 10km in totaal).
Dan er snel, nou ja snel, voorbij en dan de rest proberen in te halen. Die tweede dame werd overigens keihard aangemoedigd door een andere dame, die ik dan toevallig ook ken maar daar kon dus geen aanmoediging vanaf dus maar even geroepen: he, en ik dan? En daarna deed ze het spontaan wel. Ik zal verder geen namen noemen ;-)

Dat inhalen lukte best aardig gezien mijn doorkomstentijden en posities: (waarschuwing, hier komen wat cijfertjes):
Na het zwemmen in 18:59 lag ik 81ste, met het wisselen verloor ik nog een paar plaatsen en lag ik 90ste, na het fietsen (in de 137ste tijd van 1:14.21) lag ik 116de, na het wisselen (wat ging in de 77ste tijd van 1:25) mocht er gelopen worden, wat lukt in de 35ste looptijd van de dag, 42:45, eindtijd: 2:20.00. Dat leidde tot een 76ste plaats overall, oftewel 40 plekken ingehaald met lopen. 
Lekker! Uitroepteken.

Daar hoort wel een rocknummertje bij,Eens kijken of we nog wat wedstrijdjes kunnen gaan doen de komende maanden.
In ieder geval: good 2 B Back.
Dus:

Don't stop believin