zondag, april 14, 2002

LONDEN - De tot Amerikaan genaturaliseerde Marokkaan Khalid Khannouchi heeft zondag in Londen zijn eigen wereldrecord op de marathon verbeterd. Hij legde de klassieker af in 2 uur, 5 minuten en 38 seconden. Dat was vier seconden onder zijn oude record van 2.05.42 dat hij 24 oktober 1999 in Chicago liep. De Keniaan Paul Tergat werd tweede. De Ethiopier Haile Gebreselassie werd bij zijn debuut op de marathon derde. Bij de vrouwen debuteerde Paula Radcliffe met de overwinning. Haar tijd van 2.18,57 was de tweede ooit. Alleen de Keniaanse Catherine Ndereba was op 7 oktober 2001 elf seconden sneller. Radcliffe verbeterde wel het 18 jaar oude parkoersrecord in Londen dat op naam stond van de Noorse Ingrid Kristiansen met 2.21.06. De Russinnen Svetlana Zakharova en Loedmilla Petrova werden tweede en derde.