dinsdag, april 16, 2002

NS rijdt iets beter op tijd
UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar, vergeleken met de voorgaande drie maanden, in geslaagd om meer treinen op tijd te laten vertrekken. Ook verloopt de aansluiting op andere treinen beter. Dit blijkt uit cijfers die de NS maandag heeft bekendgemaakt. De punctualiteit van het treinverkeer kwam in het eerste kwartaal 2002 uit op 82,2 procent tegen 75,9 procent in het voorgaande kwartaal. Dit resultaat ligt nog steeds onder dat van een jaar geleden, toen de punctualiteit over het eerste kwartaal van 2001 83,3 procent bedroeg. De NS-klanten gaven een 6,1 als algemeen rapportcijfer voor de kwaliteit van de dienstverlening in het eerste kwartaal van dit jaar, nauwelijks beter dan de ronde 6 voor het spoorbedrijf in de voorgaande drie maanden. In het eerste kwartaal van vorig jaar kwam dit cijfer uit op 6,3. De cijfers zijn gebaseerd op onderzoek dat de NS samen met de overheid enconsumentenorganisaties verricht.