dinsdag, maart 21, 2006

De politie zoekt vijftien mensen, die mogelijk meer kunnen vertellen over de mood op de Nijmeegse activist Louis Sévèke op 15 november. Dat blijkt uit een gedetailleerde vragenlijst, die het rechercheteam dinsdagmorgen op internet heeft geplaatst.

De politie zoekt dertien tot nu toe onbekend gebleven mannen, die rond het tijdstip van de moord in de buurt van de plek van de moord in het centrum van Nijmegen zijn gezien door getuigen, die zich wel bij de politie hebben gemeld.

Ook wil de politie twee mannen spreken, die twee weken voor de moord op straat over Louis Sévèke spraken. Een van die mannen zou uit Venray komen.

De politie heeft de getuigen genummerd van 01 tot en met 15.

Getuigen 01 en 02 zouden op zaterdag 29 oktober uit kraakpand De Grote Broek in Nijmegen zijn gekomen. Een getuige hoorde dat 01 aan 02 vroeg: 'Jij kent Louis toch goed? Hij is toch die advocaat die krakers helpt?' De mannen spraken verder over Sévèke totdat zij in een oude, rode auto stapten en wegreden.

Onbekende mannen

De Nijmeegse activist is op korte afstand van De Grote Broek op de hoek van de Van Welderenstraat en de Eilbrachtstraat in het centrum van de stad met twee schoten om het leven gebracht. Diverse getuigen hebben rond het tijdstip van de moord in de buurt onbekende mannen zien rondhangen, van wie niet duidelijk is wat ze daar precies deden. Deze getuigen 03 tot en met 13 wil de recherche graag spreken.

Auto

Ook zoekt het team nog steeds de mannen die in een rode, in de Van Welderenstraat geparkeerde auto zijn gezien op het moment dat de schoten vielen. Naar deze mannen is de politie al vanaf de eerste dag op zoek.

Verschillende mensen hebben verklaard dat een man uit de auto stapte, terwijl de bestuurder bleef zitten. Direct na de schoten liep de man terug en stapte weer in. De recherche ziet deze getuigen 14 en 15 niet als verdachten, zegt een woordvoerder.

Sms-bericht

De politie verzendt dinsdagmiddag een sms-bericht naar 3000 mobiele telefoons, die op 15 november 's avonds in de Nijmeegse binnenstad zijn gebruikt. In het bericht vraagt de politie alle telefoonbezitters de vragenlijst met foto's op internet te lezen en naar de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond te kijken.