dinsdag, juli 18, 2006

Tegen het einde van de eerste etappe van de Nijmeegse Vierdaagse begonnen dinsdag steeds meer mensen flauw te vallen. Meldde het Rode Kruis eerder nog 'tientallen' flauwvallers tussen twee en drie uur, een half uur later was het alsof 'het startschot voor het flauwvallen was gegeven', zei Carin van Eenennaam van het Rode Kruis. Niet alleen wandelaars gingen tegen de vlakte, ook mensen die langs de kant stonden te kijken.
'We zetten nu alvast samen met Defensie vier extra busjes in om langs het parcours mensen op te halen die echt geen stap meer kunnen verzetten', aldus Van Eenennaam. De busjes kwamen bovenop de 'bezemwagens' die normaal gesproken pas tegen vijven de wandelaars ophalen die niet op tijd zullen binnenkomen.
Volgens het Rode Kruis was er voor iedereen voldoende verzorging aanwezig. Er was geen sprake van paniek, flauwvallers werden snel geholpen en de wachttijd voor blaren prikken bleef zoals altijd ongeveer een half uur.