zondag, februari 18, 2007

Maggie Gyllenhaal zal waarschijnlijk de rol van Katie Holmes overnemen in de Batman sequel The Dark Knight.

Katie Holmes haakte af bij de Batman sequel The Dark Knight, omdat ze al had getekend voor de heist film Mad Money en daardoor zat haar agenda vol. Nu is bekend geworden dat ze waarschijnlijk vervangen zal worden door Maggie Gyllenhaal, die de rol Bruce Wayne’s vriendin Racheld Dawes zal overnemen.

Maar er is meer casting nieuws rond The Dark Knight. Officieel is bevestigt dat Heath Ledger de rol van The Joker zal spelen en ook Aaron Eckhart (Thank You for Smoking, The Black Dahlia) mag in de gespleten persoonlijkheid van Harvey Dent kruipen, oftewel Two Face – de openbare aanklager die zich ontpopt als schurk.

Katie Holmes is de enige die afhaakt bij de Batman sequel. De rest van de cast van Batman Begins keert wel terug in The Dark Knight. Christian Bale zal opnieuw de caped crusader spelen, Michael Caine keert terug als de butler Alfred, Morgan Freeman is opnieuw te zien als Lucius Lux en ook Gary Oldman zal zijn rol als politie agent James Gorden weer oppakken. Christopher Nolan zal de regie doen van de sequel op zijn succesvolle Batman Begins.