zaterdag, februari 17, 2007

Nu al een legendarische dag en hij is nog niet eens afgelopen. Laten we bij het begin beginnen: de laptop waarop ik dit typ, draaide om windows xp home edition. Daarmee/aan zit 1 nadeel: de verbinding naar mijn werk werkte niet. Remote desktop connectie noemen we dat. Aangezien ik geen zin meer had in geneuzel met illegale kopies en dirty hacks die wel of niet werken, struinde ik op het internet naar een legale oplossing. En die heette dan upgraden naar XP professional. En tenzij je ergens op een hutje op de hei zonder welk elektronisch apparaat dan ook, er is een nieuwe versie van windows en die heet Vista. Dus ik naar de winkel (zonder reclame te maken: de mycom) en daar eens gepotst of ze nog een xp prof. upgrade hadden liggen. Niet dus. Alleen Vista. Welke versie moet ik dan hebben? Nou, de business is dan de juiste voor je. Ik denk: what the heck? doe mij die maar. Voor de volledigheid ook nog maar eens 1 gig ram voor mijn gewone desktop erbij gekocht (niet gecheckt hoeveel er nog in mijn laptop kan) en dan zijn we maar liefst 289.90 armer. Legaal bezig zijn is best duur. Dat merk je. Maar goed. We kunnen weer de nerd uithangen en dat is ook wat waard nietwaar?
Thuis gekomen voor de zekerheid maar ff iets gebackupped (lafjes, maar waar) en dan de dvd erin (niks meer cd) en paar keer klikken en dan heeeeeel lang wachten.
Ondertussen naar de Appie en dan bij thuiskomst nog concluderen dat ie nog niet klaar is.
Dan nog ff wachten en daar is tie dan. Vista en alles lijkt zelfs goed geupgrade zijn. Opmerkelijk of toch ook weer niet. Gelukkig kan ik nu dus weer lekker in de woonkamer internetten en mijn werkmail lezen (tis maar wat je geluk noemt) en doet hij het helemaal. Alleen dus nog ff uitzoeken hoeveel ram er in deze laptop kan.
Ff nog het bad in en op het moment dat ik weer net beneden op de bank lig zie ik een 9-darter van Michael van Gerwen. 174 - 180 en dan triple 20, triple 17 dubbel 18 en bang! Zaal op z'n kop, keuken van 10k krijgen van de sponsor (De Keukenconcurrent, he, die kennen we nog) en dan nog wel de partij verliezen....
Tijd voor de zak superchips. Morgen weer iets van lopen en schilderen. Mooi spul dat Vista.