donderdag, november 22, 2007

kijk, Nijmegen weer in het nieuws en nog wel de ongekroonde koning van de Nijmeegse politiek. De man die er persoonlijk voor verantwoordelijk is dat er nog steeds geen nieuwe atletiekbaan ligt, Paul Depla!
---------------------------------------------------
De Nijmeegse wethouder en loco-burgemeester Paul Depla is woensdag in opspraak geraakt door een bericht op de website GeenStijl.nl. De PvdA-wethouder zou zich in het fietsenhok van het gemeentehuis oraal hebben laten bevredigen door een vrouwelijk gemeenteraadslid, aldus de site.
Geruchten over het incident circuleerden al in juni.
Een bewakingscamera zou Depla en het raadslid in het fietsenhok hebben gefilmd. Naar aanleiding van de geruchten gelastte burgemeester Thom de Graaff enkele maanden geleden een onderzoek, meldt een gemeentewoordvoerder woensdag.

"De conclusie was dat er geen sprake was van seksuele intimidatie, machtsmisbruik of andere strafbare feiten. De burgemeester heeft de fractievoorzitters daarvan op de hoogte gesteld."

Beelden
De woordvoerder kan niet zeggen of er inderdaad videobeelden zijn en wat daarop te zien is. "De burgemeester heeft zelf in ieder geval geen beelden gezien", aldus de woordvoerder. Zowel Depla als De Graaff wil verder niet op de kwestie reageren.

Geruchten

De Nijmeegse PvdA-fractievoorzitter Rutger Zwart erkent dat er "geruchten" zijn over Depla. "Ik ga verder niet in op geruchten die betrekking hebben op het privéleven van de wethouder", aldus Zwart.

Vergadering

De Nijmeegse gemeenteraad kwam woensdagavond bijeen voor een reguliere vergadering. De kwestie kwam niet ter sprake. Wethouder Depla was wel gewoon aanwezig. Zijn naam wordt in Den Haag regelmatig genoemd als het gaat om de vervulling van hoge politieke functies.