dinsdag, november 27, 2007

De gemeente Nijmegen houdt rekening met massale persbelangstelling voor het politieke debat, morgenavond, over het vermeende slippertje van wethouder Paul Depla (PvdA).

"We gaan uit van verschillende cameraploegen, onder meer van Nova. Verder verwachten we fotografen en verslaggevers van veel landelijke media" , zegt een woordvoerder van de gemeente.

Om ruimte te maken voor de cameraploegen, wordt de raadzaal een beetje aangepast. "De perstafels verdwijnen om de camera's goed zicht te geven. Voor de schrijvende pers wordt plek gereserveerd op de publieke tribune."

Vrijdagavond spraken de Nijmeegse raadsfracties op aandringen van de Stadspartij af dat er morgen gedebatteerd wordt over de vermeende seksuele escapade van Depla en een raadslid in de fietskelder van het stadhuis. De wethouder heeft tot nu toe niet willen reageren, het vrouwelijke raadslid ontkent iedere betrokkenheid.

Raadslid Bea van Zijll-de Jong van de Stadspartij (één zetel) zal kort na 21.30 uur de discussie starten door een reeks vragen te stellen aan Depla. Vermoedelijk richt ze haar pijlen ook op burgemeester Thom de Graaf, die de geruchten over de wethouder onderzocht maar oordeelde dat er van strafbare feiten of misbruik van machtspositie geen sprake was.

De meeste partijen in de gemeenteraad hebben al gezegd de zaak als een 'privé-kwestie' te beschouwen; ze zullen Depla waarschijnlijk niet laten vallen. Het debat is morgenavond ook op internet te volgen via www.nijmegen.nl .