donderdag, november 01, 2007

op mijn favoriete parkoers (pr 55.10) gaat Haile ook lopen!
-----------------------------
Gebreselassie in Montferland Run

'S-HEERENBERG - De Ethiopische hardloopgrootheid Haile Gebrselassie is zondag 2 december op Nederlands asfalt te bewonderen. De wereldrecordhouder op de marathon komt aan de start in de Montferland Run in 's-Heerenberg, een wegwedstrijd over 15 kilometer. Dat meldde de organisatie donderdag.
ANP

Het is de eerste race van de meervoudig wereld- en olympisch kampioen na zijn succesvolle optreden in Berlijn op 30 september. Gebrselassie liep daar een wereldrecord op de marathon van 2.04.26.

De 34-jarige Afrikaan veroverde zijn gouden medailles op de 10.000 meter. Nu mikt hij op de olympische titel op de marathon volgend jaar in Peking. De Montferland Run is het begin van zijn olympische missie.

Doel in 's-Heerenberg is verbetering van het parkoersrecord van 42.42, een tijd die Gebrselassies landgenoot Kenenisa Bekele in 2001 liep.