woensdag, november 07, 2007

De vijf olympische medailles die dopingzondares Marion Jones moet inleveren, zullen pas na een uitvoerige evaluatie door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) worden herverdeeld onder haar concurrentes.
"We willen er zeker van zijn dat ze naar 'schone' atleten gaan'', zei IOC-voorzitter Jacques Rogge woensdag.

Jones veroverde op de Olympische Spelen in Sydney (2000) drie gouden en twee bronzen plakken. Ze gaf onlangs voor een Amerikaanse rechtbank toe dat ze jarenlang prestatiebevorderende middelen gebruikte. Ze moet als gevolg daarvan haar medailles inleveren bij het IOC.

Dopingcontroles
"We zullen in december uitvoerig kijken naar wie de medailles moeten'', zei Rogge.
Jones versloeg op de 100 meter in Sydney de Griekse Ekaterini Thanou. Die is inmiddels zelf voor twee jaar geschorst als gevolg van het ontlopen van dopingcontroles voor het begin van de Olympische Spelen in Athene (2004).
"We wachten op advies van de internationale atletiekfederatie IAAF'', aldus Rogge.