zaterdag, mei 31, 2008

Wat zullen we erover zeggen?
Het was geweldig. Fantastisch. Beter dan ooit.
Metallica op pinkpop vrijdag.
De dag begint dan natuurlijk al vroeg. Eerst nog even werken en dan om kwart over 1, vooruit een ietsje later, richting Limbabwe afreizen. Eindelijk eens kijken hoe het met die A73 staat (ronduit kut. Je mag grote stukken maar 90 of zelfs 70). Maar dan begint het grote stilstaan. Ergens tussen Brunssum en Heerlen en Landgraaf. Geen idee waar ik ben, maar wel dat ik niet de enige ben die richting Pinkpop wil. Afijn, na heeeeeeel lang wachten heb ik eindelijk de camping C aanwijzingen gevonden en parkeer ik de auto en loop naar het festivalterrein. En dat is nog een beste wandeling van pakweg een half uur. Even munten halen, 5 voor een 10tje. Even friet halen (2 bonnen maar wel een best aardige bak met inhoud), colaatje of 2 er achteraan en alvast om te voorkomen dat we vanavond achter het stuur in slaap vallen een red bull (1 bon, geen geld).
En dan is het tijd voor dat bekende deuntje van The Good, the bad and the ugly. Metallica gaat beginnen. En zoals geheel goed voorspeld, not, beginnen ze met Creeping Death. Heerlijk de stemming zit er gelijk goed in. Ze spelen strak. Goed. Precies lekker met het tempo en James Hetfield is goed bij stem en heeft er echt oprecht zin in. Zou ie weer aan de drank zijn of juist na een paar jaar pas echt goed ontgiftigd?
Al mijn favorieten komen langs: Fade to Black, Master of Puppets, And justice for All. Zelfs van het door Metallica fans van het eerst uur zo minder gewaardeerde Load en ReLoad worden zelfs Bleeding Me, Devil's Dance, The Memory remains gespeeld.
De begeleidende videowalls doen uitstekend hun werk. Die kwaliteit is sterk verbeterd de laatste jaren zeg. Zo een wil ik er ook wel thuis hebben :-)
Traditioneel ontploft het podium met vuurwerk en vlammen bij het intro van One en gaan de vuurpijlen de lucht in bij Enter Sandman. En dan afsluiten met Seek and Destroy.
Zo hoort het. Een wel besteedde 120 euro vandaag. Wat moet je anders met je vakantiegeld doen ;-)