dinsdag, juni 03, 2008

Vijfvoudig olympisch atletiekkampioen Michael Johnson levert vrijwillig zijn laatste gouden plak in die hij veroverde op de Spelen van Sydney met de Amerikaanse estafetteploeg op de 4x400 meter. Johnson nam het besluit nadat zijn voormalige teamgenoot Antonio Pettigrew bekende verboden middelen te hebben gebruikt. "Ik weet dat de medaille niet eerlijk is gewonnen en dus bezoedeld is. Ik hoef hem niet meer'', zei Johnson dinsdag in de Engelse krant Daily Telegraph.
Johnson, nog altijd wereldrecordhouder op de 200 en 400 meter, zal de medaille teruggeven aan het Internationaal Olympisch Comité.

Doping

Pettigrew gaf het gebruik van stimulerende middelen toe tijdens het recente dopingproces tegen trainer Trevor Graham. Drie andere atleten uit die gouden estafetteploeg van Sydney waren eerder al geschorst voor dopegebruik: De broers Alvin en Calvin Harrison en reserveloper Jerome Young. "Ik heb de laatste jaren zoveel verhalen over bedrog gelezen, ik dacht dat het me niet meer zou raken. Maar de bekentenis van Antonio Pettigrew heeft me echt geschokt. Ik beschouwde hem als een vriend. Ik voel me bedrogen'', zei negenvoudig wereldkampioen Johnson.
--------------------------------------
Blijft natuurlijk de vraag over of Johnson zelf ooit gebruikt heeft.
Ik denk van niet, maar goed. Wie ben ik :-)