donderdag, juni 12, 2008

en nog even een staande ovatie voor onze goede vriend Simon Vroemen. Hoe slechter het hem privé vergaat, hoe harder hij loopt.
Zijn vriendin Adrienne ging er vandoor met Gert-Jan Liefers en Simon wordt kwaad, gaat tempootjes trainen en zie daar. Hij mag naar de Spelen!
Op naar een medaille Simon, Go Go GO!
----------------------------------------------------
Hij was eigenlijk al met 'pensioen', maar Simon Vroemen heeft woensdagavond in Cottbus een plaats afgedwongen in de olympische ploeg voor Peking. De atleet liep bij zijn internationale rentree op de 3000 meter steeple 8.12,50. Dat was ruim acht seconden onder de limiet voor Peking. Die staat op 8.20,57.
Vroemen nam in het najaar van 2006 afscheid van het hoogste podium. De inmiddels 39-jarige atleet, nog steeds Europees recordhouder op de discipline, had toen net een mislukt Europees kampioenschap achter de rug. Als medaillekandidaat liep hij in Göteborg destijds een voedselvergiftiging op.
Onlangs liet hij zich verleiden tot een 3000 steeple in Hoogeveen. Die race haalde hem over alsnog een poging tot olympische kwalificatie te wagen. In Cottbus was de nummer zes van de Olympische Spelen in Athene woensdag veruit de beste.