vrijdag, augustus 15, 2008

En omdat je soms om 5 uur 's ochtends wakker wordt en je dan de tv aanzet, ben je precies op tijd om Marleen Veldhuis de 100meter zien zwemmen. En verliezen.
Of zoals ze het zelf omschreef: Het was gewoon slecht.

Gelukkig is onze Rutger Smith wel door met de kogel. Even staken de zenuwen de kop op (net als 4 jaar geleden in Athene), maar zijn 20.13 was genoeg voor een plekje in de finale.

En ja, als je het niet eens bent met de jury, kun je het ook op deze wijze uiten:
De Zweedse worstelaar Ara Abrahamian demonstreerde vandaag op tekenende wijze dat hij niet tegen zijn verlies kan. Nadat hij van de jury te horen kreeg dat hij 'slechts' de bronzen plak had gewonnen in de halve finale, gooide hij de medaille tijdens de ceremonie op de grond en liep boos weg, meldt AD Sportwereld.

Geen interesse
Hij trok de medaille van zijn nek, gooide hem op de worstelmat en verliet de zaal. "Deze medaille interesseert me niks, ik wilde het goud", zou de worstelaar hebben geroepen. Tijdens de Spelen van 2004 won de Zweed nog zilver. Abrahamian zegt nooit meer te willen worstelen. "Dit was mijn laatste wedstrijd. Ik wilde het goud, deze prestatie beschouw ik als olympisch falen."

Genaaid

Abrahamian voelde zich genaaid door de jury. Die zou hem benadeeld hebben, waardoor de Italiaan Andrea Minguzzi uiteindelijk de gouden plak pakte. De 33-jarige Zweed ging nog in discussie met de juryleden, maar die kon de verhitte atleet niet tot bedaren brengen. Hij noemde zijn verlies 'absoluut onrechtvaardig' en verweet de jury politiek te bedrijven. De aanleiding van het conflict is nog niet bekend. Het IOC start een onderzoek naar Abrahamian, die een gebrek aan fair play verweten wordt.