donderdag, november 27, 2008

en in de dopingsoap rondom Simon Vroemen is er een interessante ontwikkeling (volgens de Telegraaf he, dus een klein korreltje zout aub):
---------------------------------------------------
Het dopinggebruik van atleet Simon Vroemen was tijdens het EK atletiek in Göteborg (2006) al bekend bij de atletiekunie. Met die mededeling komt Bram Wassenaar, destijds bondscoach lange afstand, donderdag in De Telegraaf.
Vertegenwoordigers van de unie zou al direct van de overtreding af hebben geweten, maar volgens Wassenaar kwamen zij met een verzonnen verklaring over voedselvergiftiging naar buiten. De Nederlandse atleet gaf zichzelf na afloop van zijn wedstrijd op de drie kilometer steeplechase een illegaal infuus. Vroemen werd ziek werd en trok zich terug voor de finale.

Solidair
Wassenaar: "Ik was niet betrokken bij de beslissing om het stil te houden, wel bij de uitvoering ervan. Op zo'n moment ben je solidair." De voormalige coach denkt dat de beslissing om te zwijgen kwam van delegatieleider en voorzitter Wim Slootbeek en ploegleider Verlooy. In een reactie noemt Slootbeek het verhaal van Wassenaar 'grote onzin'.