dinsdag, mei 21, 2002

Duizenden donateurs weg bij Plan Nederland (via Planet)
AMSTERDAM/HILVERSUM (ANP) - Plan Nederland (het voormalige Foster Parents Plan) heeft na de ophef over het salaris van interim- manager R. Pagano duizenden donateurs verloren. Dat heeft een woordvoerster van de hulporganisatie dinsdag gezegd.
Begin deze maand bleek dat Pagano per maand 18.000 euro kreeg voor een driedaagse werkweek. Kort daarna legde hij zijn functie neer.
De interim-manager had de taak de organisatie een beter aanzien te geven. Foster Parents Plan kwam eerder negatief in het nieuws wegens bestedingen van donateursgeld op Haïti. De commissie-De Boer concludeerde dat de organisatie jarenlang een te rooskleurig beeld had geschetst van resultaten van een project in dat land.
Na het verschijnen van het rapport van de commissie zegden ruim 13.000 mensen hun lidmaatschap op. Plan Nederland telt nu ongeveer 250.000 leden.