woensdag, mei 22, 2002

Milieu-activisten zitten Schumacher dwars (via Nu.nl)
GENEVE - Milieuverenigingen hebben de verhuisplannen van Michael Schumacher geblokkeerd. De wereldkampioen in de Formule I had een 17 hectare groot landgoed in het Duits sprekende deel van Zwitserland op het oog. Na bezwaarschriften van milieu-activisten ziet de coureur af van de plannen en blijft hij wonen aan het Meer van Genève. Hij had geen trek in een slepende juridische strijd.
Schumacher wilde met vrouw Corinna en de twee kinderen naar Wolfhalden verhuizen. Hij nam een optie op een landgoed met uitzicht op het Bodenmeer. Op het landgoed wilde hij een paardenstal, zwembad en fitnessruimte laten bouwen. Bovendien wilde hij vijf hectare bos kappen om daarop een hypermoderne beveiliging rond zijn landgoed te laten aanleggen. Tegen dat laatste aspect dienden twee advocaten bezwaarschriften in.