vrijdag, mei 28, 2004

damn!
as maandag dus geen Hicham aan de start en dat is best jammer.
Want als je ooit een fantastische atleet wilt zien lopen dan is dit wellicht de beste.
---------------------------------------
De Marokkaanse atleet Hicham el Guerrouj heeft zich afgemeld voor de Thales FBK-Games maandag in Hengelo. De wereldkampioen op de 1500 meter liet donderdag via zijn manager, Laurent Boquillet, per fax aan de organisatie weten zich niet voldoende fit te voelen om al aan het buitenseizoen te beginnen.
"Klimatologische omstandigheden in Ifrane en een trip half mei naar Z├╝rich, waar hij de kandidatuur van Marokko voor de WK voetbal in 2010 moest promoten, hebben het trainingsschema van El Guerrouj verstoord en dwingen hem nog een week in afzondering te blijven om zijn voorbereiding af te ronden", aldus de fax. "Het spijt Hicham bijzonder dat hij niet kan deelnemen aan de FBK-Games, een prestigieus evenement waar hij graag van de partij had willen zijn."

Teleurstelling

Directeur Fedde Zwanenburg reageerde zwaar teleurgesteld op de afmelding. "We waren fantastisch trots dat we zijn naam als een van de toppers mochten presenteren. We betreuren het ten zeerste, maar kunnen niet anders dan zijn besluit respecteren. We denken dat we ook zonder El Geurrouj nog steeds een geweldig deelnemersveld hebben, het beste dat we ooit hebben gehad. En natuurlijk zullen we er alles aan doen hem volgend jaar wel in Hengelo aan de start te krijgen."
De andere toppers zijn onder andere Maria Mutola uit Mozambique (800 m) en de Ethiopiers Haile Gebrselassie (10.000 m) en Kenenisa Bekele (5000 m).