zaterdag, mei 29, 2004

en ik kreeg klachten van een niet nader te noemen hardcore van da_blog dat ik nog niet genoeg geschreven heb over mijn nieuwe pc.
Dus bij deze :-)

Allereerst is hij zwart van kleur en dat staat best wel blits moet ik zeggen. Jammer is wel dat het net zo'n kleur zwart is dat het stof wel heeeel erg snel zichtbaar is, wat weer een reden is om die stofzuiger vaker ter hand te nemen.
Maar goed, de machine zelf is ook voorzien van een behoorlijke ventilator en dat maakt toch wel een behoorlijke herrie.
Gelukkig heb ik dan maar Mutter van Rammstein in de stereo zitten en daarmee is dat probleem ook opgelost.
Mocht ik me echt eraan gaan irriteren van koop ik wel een keer een nieuwe kast met side window en waterkoeling maar dat is nu nog niet aan de orde.
De machine heeft wel enkele eigenaardigheden die ik toch aan Windows cq Microsoft moet toeschrijven.
Uiteraard is hij nu van alle service packs, security updates en ander geneuzel voorzien. Gelijk ook maar even de virusscanner geïnstalleerd en alles laten doorzoeken en we zijn helemaal bij, alleen dan crasht hij nog steeds als ik switch van user.
Gelukkig is dat probleem ook opgelost omdat mijn vriendin haar eigen machine heeft :-)
Vreemd is wel dat de laatste update voor de Soundblaster 5.1 Live kaart door XP onverbiddelijk wordt tegengewerkt met de melding dat het niet een officiële, stempel van MS erop, goedgekeurde driver is. En dat vind ik best vreemd als je hem kan downloaden vanaf windowsupdate zelf.
Voor de rest start hij als een razende op, helemaal vanaf de hibernate mode en is het scherm (17 inch TFT) echt lekker.
Jammer genoeg staat er alleen nog een 17 inch CRT monitor naast, dus echt ruimtebesparend is hij nog niet ;-)
Binnenkort maar eens naar mijn zusje rijden en daar deze monitor droppen.
Dan gaan we nu eens kijken hoe Unreal Tournament speelt en dan ga ik nog eens goed nadenken of ik Unreal 2004 wil kopen.
Blijft toch 50 euro....