woensdag, mei 26, 2004

eindelijk gevonden hoe duur het kunstgrasveld in Brakkenstein naast de atletiekbaan heeft gekost.
4 ton euro!
----------------------------------------------
"Als tegenprestatie voor het door de gemeente Nijmegen voor vier ton aangelegde veld gaat de huur die Brakkenstein betaalt wel drie keer over de kop. "Daar staan geen extra besparingen tegenover, het is puur een kwaliteitsverhaal", zegt Beke. "Maar we hebben er goed naar gekeken en we kunnen het opbrengen. Na een jaar gaat de gemeente dan kijken of de huur wel kostendekkend is."
Waarom is Brakkenstein eigenlijk uitverkoren om als eerste club in Nijmegen op kosten van de gemeente een kunstgrasveld te krijgen? "Wij hebben al heel lang problemen met ons trainingsveld", zegt Beke. "Toen we daarover gingen praten met de gemeente was snel duidelijk dat het zo niet verder kon. Spelers raakten erg vaak geblesseerd. Het veld lag vol kuilen en vroeger kwamen er bakstenen uit de grond omhoog. We hadden veel spelers met verstuikte enkels en kniebandblessures. Bij ons was de urgentie gewoon het hoogst."
Helemaal gladjes verliep de aanleg van het veld niet. Toen fabrikant Desso op maandag 13 (!) oktober de DD Challenge mat wilde leggen, bleek er een vouw in het veld te zitten. "Het ging om een fabricagefout", zegt Beke. "En omdat het de mat is van een nieuw type wilde Desso geen enkel risico nemen en zijn ze een heel nieuw veld gaan maken."
Gevonden in De Gelderlander