woensdag, januari 25, 2006

even een kleine quote uit het artikel over de veiligheid op de betuwelijn...nu.nl/algemeen | Geluidsschermen Betuwelijn te hoog voor waterkanon: "Eerder hadden oefeningen al aangetoond dat er op plaatsen langs de goederenspoorlijn mogelijk te weinig bluswater voorhanden zal zijn. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat liet woensdag weten, dat minister Peijs de burgemeesters in het gebied heeft beloofd dat er nog dit jaar een oplossing komt voor dit dreigende tekort.

Boeree schetste woensdag nog een veiligheidsprobleem, dat bekend is bij het ministerie. Het is namelijk nog niet mogelijk de stroom van de bovenleiding van het spoor te halen bij een calamiteit. Op de bovenleiding van de Betuwelijn staat veel meer spanning dan op die van gewone spoorlijnen. Er was een speciaal apparaat ontwikkeld dat de brandweer zou kunnen gebruiken voor de Betuweroute, maar dat is bij tests in het laboratorium ontploft. Tot nu toe is er volgens de veiligheidscoördinator nog geen nieuw instrument."