maandag, januari 02, 2006

onze goede vriend Bono heeft het maar zwaar als hardwerkende en rockende armoedebestrijder:
Het voeren van campagnes tegen armoede door U2-voorman Bono heeft spanningen veroorzaakt in de band. In een interview met BBC's Radio 4 onthult de Ierse zanger zijn angst uit de groep te worden gezet. 'Ze steunen me ontzettend, zowel emotioneel als financieel, maar het blijft een rock-'n-rollband en de voornaamste taak van een rock-'n-rollband is niet saai worden.'

Bono was vorig jaar met Bob Geldof de leidende figuur in de 'Make poverty history'-campagne en de 'Live 8'-concerten. Tijdens optredens met U2 neemt de zanger regelmatig stelling tegen armoede in de wereld. Dat zorgt wel eens voor 'gefronste wenkbrauwen' van de andere bandleden, zegt Bono. 'Larry Mullen, onze drummer, zit dan achter me op zijn horloge te timen hoe lang ik campagne voer.'

Omdat U2 al sinds 1977 bestaat, weet Bono dat hij 'balans' moet vinden tussen zijn werk voor de band en zijn inzet voor het goede doel. 'We moeten heel voorzichtig zijn, zodat ik niet te ver ga', weet hij. Angst om het publiek af te schrikken, heeft hij niet. 'Ik dacht dat het publiek er genoeg van zou krijgen, maar dat is niet zo. Ze weten wat ik doe en van de compromissen die ik sluit. Ze snappen het.'"