dinsdag, april 11, 2006

Voor de KNVB kan de wedstrijd tussen FC Twente en FC Groningen in de laatste speelronde wel eens heel pijnlijk worden. Er bestaat namelijk de mogelijkheid dat FC Twente moet verliezen om toch de play-offs te halen.
FC Twente staat momenteel op de tiende plaats, een plaats die normaal gesproken geen recht geeft op de play-offs waarmee nog Europees voetbal gehaald kan worden. Als bekerfinalist Ajax echter niet bij de beste vijf eindigt, dan mag de nummer tien alsnog deelnemen aan die play-offs.
Om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld FC Groningen boven Ajax eindigt, waardoor de Amsterdammers zesde of zevende worden, zou de wedstrijd in de laatste speelronde wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Dit zou er tevens voor zorgen dat Ajax niet meer om de voorronde van de Champions League kan spelen.