woensdag, mei 03, 2006

Een vier jaar oude Indiase jongen, nu al de ‘Indiase Forrest Gump’ genoemd, heeft gisteren 65 kilometer gerend om in het nationale recordboek te komen.
Budhia Singh was van plan om 70 kilometer af te leggen, maar moest na 65 kilometer stoppen: de artsen signaleerden uitputtingsverschijnselen. Hij had toen zeven uur en twee minuten gelopen. Onderweg was hij gehinderd door duizenden enthousiaste supporters die bloemenkransen om zijn nek probeerden te hangen.
Budhia Singh werd op zijn loop begeleid door 300 cadetten van de politie, die hebben aangekondigd zijn opvoeding te willen sponsoren. Budhia Singh woont in een sloppenwijk in het oosten van India. Zijn moeder wilde hem op tweejarige leeftijd verkopen. Hij werd toen gered door zijn huidige coach, Biranchi Das. De coach had, naar eigen zeggen het talent van de jongen ontdekt toen hij zonder toestemming een sportveld betrad en voor straf rondjes moest hollen. Toen de coach vertrok en vijf uur later terugkwam, liep de jongen nog steeds.
Hoewel hij de 70 kilometer niet heeft gehaald, krijgt Budhia Singh toch zijn gehoopte vermelding in het Indiase ‘Limca Book of Records’: ook 65 kilometer is voor een 4-jarige een record.
Forrest Gump (gespeeld door Tom Hanks) liep in de gelijknamige film uit 1994 kriskras door Amerika omdat hij daar „zin in had”.