vrijdag, april 13, 2007

Planet - Marathon neemt maatregelen vanwege hitte

De organisatie van de marathon van Rotterdam neemt maatregelen om lopers zondag tegen uitdroging te beschermen. Twee extra drinkposten moeten ervoor zorgen dat de deelnemers voldoende water en energiedrank binnenkrijgen.
Voor de start worden flesjes water uitgedeeld. Het KNMI verwacht zondag maximumtemperaturen tussen de 21 en 26 graden. Op de website www.fortismarathonrotterdam.nl heeft de organisatie adviezen gezet om de veelal recreatieve deelnemers voor te bereiden op de warmte. Renners worden opgeroepen hun ambities bij te stellen, ventilerende kleding te dragen en niet te wachten met drinken totdat ze dorst hebben.
Het aantal hulpverleners is dit jaar met zo'n honderd mensen uitgebreid tot 350, aldus marathondirecteur Mario Kadiks donderdag. Kadiks vindt dat de voorlichting en preventie goed zijn geregeld. ,,Wij doen op onze website nadrukkelijke aanbevelingen aan de deelnemers. Mensen die twijfels hebben over hun gezondheid kunnen een test maken.''
Vorig jaar ontstond discussie over het verplicht stellen van medische keuringen nadat een 41-jarige Duitser tijdens de marathon om het leven kwam door acute hartproblemen. Die keuring kwam er echter niet, omdat dit praktisch onuitvoerbaar bleek.