zondag, september 12, 2004

en het was weer een gezellig middagje voetbal in Den Haag:

Ronald Koeman heeft tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax overwogen zijn elftal van het veld te halen. De Amsterdammers waren tijdens het duel vaak slachtoffer van kwetsende spreekkoren.
Vooral Silvie Meijs, de vriendin van Rafael van der Vaart, moest het ontzien. Koeman: ,,Maar zoiets doe je niet als je met 3-2 voorstaat. Dat zou te gemakkelijk zijn. Dat doe je als het 5- of 6-0 is.''
Van der Vaart heeft tijdens de wedstrijd aan scheidsrechter Haverkort gevraagd het duel te staken. Volgens teammanager David Endt van Ajax wilde de leidsman niet aan dat verzoek voldoen. ,,Hij wilde het duel pas bij een volgende keer stoppen'', aldus Endt. Haverkort wilde na afloop niet reageren.

Spectaculair
Koeman erkende na afloop van het duel, dat spectaculair in 3-3 eindigde, dat hij zich behoorlijk had geƫrgerd aan de geluiden vanaf de tribunes. ,,We zijn toch verrot in Nederland, of niet? Ik heb er vanaf de kant genoeg aan gedaan, heb aangegeven dat het zo echt niet verder kon, maar daar werd niet op gereageerd. We praten er al zolang over, maar niets helpt. Alleen is het moment nu wel aangebroken om als team een keer een daad te stellen en van het veld te gaan.''
ADO-trainer Frans Adelaar wilde niet op de kritiek van Koeman ingaan. ,,Ik vind dat er in Nederland consequent moet worden opgetreden tegen spreekkoren en dat er niet alleen naar ADO moet worden gewezen. We moeten het nu niet toespitsen op een wedstrijd. Er moet een keer van bovenaf ingegrepen worden, maar dan wel over de hele linie. Of dat in dit duel had gemoeten? Misschien wel ja.''