maandag, september 27, 2004

Lance Armstrong dreigt een bonus van vijf miljoen euro mis te lopen.
Het bedrag was hem door het Amerikaanse marketingbureau SCA Promotions in het vooruitzicht gesteld als hij voor de zesde maal de Tour de France zou winnen. En hoewel Armstrong in juli inderdaad voor de zesde keer in het geel Parijs bereikte, weigert SCA de bonus uit te keren.
Het marketingbureau wil niet uitbetalen vanwege de beschuldigingen die in het boek L.A. Confidential worden geuit aan het adres de Texaan. In het boek wordt gesuggereerd dat Armstrong jarenlang doping heeft gebruikt.
SCA Promotions wil laten uitzoeken of die aantijgingen kloppen. Als blijkt dat Armstrong inderdaad verboden middelen heeft gebruikt, meent SCA het recht te hebben de beloofde bonus niet uit te betalen. In afwachting van het onderzoek is de geldsom ondergebracht bij een investeringsbank.
Volgens de advocaten van Armstrong is het marketingbureau niet bevoegd om te oordelen over vermeend dopinggebruik. Door vraagtekens te zetten bij de prestaties van Armstrong is de reputatie van de renner opnieuw beschadigd, menen zijn Advocaten. De Texaan spant een juridische procedure aan tegen SCA.
Armstrong heeft ook een schadeclaim van twee miljoen dollar ingediend bij David Walsh en Pierre Ballester, de auteurs van L.A. Confidential - the secrets of Lance Armstrong