woensdag, november 23, 2005

De ooggtuige van het doodrijden van de 25-jarige Niels van Dasler uit Dordrecht door een politiebus, is nog steeds spoorloos. Bekend is dat hij Abdul heet en in Crabbehof woont. Ook zijn mobiele nummer is bekend. Volgens Justitie is de voice mail van de man zondag al ingesproken.
uitgegeven: 09:11 22-11-2005 gewijzigd: 17:11 22-11-2005

Hoofdofficier van Justitie Korvinus roept hem, en eventuele andere getuigen op, om alsnog contact op te nemen met de rijksrecherche.

Tijdens het onderzoek heeft een politieagent gezegd, dat er inderdaad een donkere man op de plaats van het incident was. Volgens de vader van het slachtoffer is deze kroongetuige weggestuurd, om de waarheid te verbergen. Korvinus gaat er van uit dat het een misverstand was.

De agent, die de achteruitrijdende bus bestuurde, wordt verdacht van dood door schuld. Hij was vorige week op weg naar een een inbraakmelding in Crabbehof. Toen de politieman het slachtoffer op zijn fiets zag, remde hij en reed achteruit. De 25-jarige jongen werd door de politiebus geraakt en overleed korte tijd later aan zijn verwondingen.