zaterdag, november 12, 2005

Op zondag 4 december starten twee wereldtoppers in de Montferland Run. Namelijk Khalid Khannouchi en Felix Limo. Hun komst is mede mogelijk gemaakt door een extra financiële injectie van hoofdsponsor Wincanton.
Met de deelname van Khannouchi (hij verbeterde in 1999 het wereldrecord op de marathon en scherpte deze toptijd in 2002 aan door in London zowel Paul Tergat als Haile Gebrselassie te verslaan!) en Limo (hij is in het bezit van het officiële wereldrecord op de 15 kilometer en geldt momenteel – na winst in Rotterdam 2004, Berlijn 2004 en dit jaar Chicago – als één van de beste en meest constante marathonlopers ter wereld) is de organisatie er opnieuw in geslaagd wereldtoppers naar Nederland te halen.
In het verleden wist onder andere Kenenisa Bekele (8 wereldtitels op de cross, olympisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen op de 10.000 meter) tot tweemaal toe de Montferland Run te winnen in de 15 kilometer wedstrijd.
Khannouchi loopt voor het eerst in Nederland. Felix Limo kennen we vooral van de Rotterdam Marathon.
----------------
hmm, tijd om mezelf maar eens in te schrijven.